Странице: [1] 2   Иди доле
Аутор Тема: Plesni bonton  (Прочитано 3436 пута)
Deki
Newbie
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 31

sdejan86@hotmail.com
Погледај профил WWW E-mail
« послато: Септембар 07, 2008, 04:14:48 am »

Plesni bonton je tema o kojoj se dosta prica na svim forumima, tako da je red da zapocnemo diskusiju i kod nas. Naime salsa je kod nas tek nedavno zazivela tako da je nedostatak plesnog bontona na nasim plesnim vecerima ocekivan, ali nadamo se da ce se taj slucaj ubrzo promeniti.Sama tema plesnog bontona je preobimna medjutim pokusacu da skrenem paznju na neke najbitnije stvari i uporedim ih sa mojim skorasnjim iskustvom u Buenos Airesu vezano za tango.

Dakle na milongama (da ih nazovem tango zurke Смешко ) postoje odredjena nepisana pravila koja svi postuju i to je na mene ostavilo najveci utisak.

Partner se trazi najpre pogledom i kada se pogledi muskarca i zene sretnu i taj pogled zadrzi, partneri su se vec prakticno dogovorili za naredni ples. Ukoliko sa druge strane zena skrene pogled znaci da nije zainteresovana i da cete ukoliko pridjete, najverovatnije biti odbijeni  (dakle pravo je zene da moze da odbije ali malo ko odbija partnera). Naravno to nije uvek slucaj vec je moguce i prici devojci i lepo je i uljudno pitati za ples ukoliko nije moguce ostvariti kontakt ocima, ali je vazno da prilikom dolaska imate jasnu nameru tj. da gledate u devojku sa kojom zelite da igrate, a ne gledati 5 devojaka za stolom i premisljati se koju da pitate za ples.S tim sto naravno prilazak podrazumeva da se ide ivicom podijuma a ne da se pretrcava podijum po sredini i pri tom izbegavaju parovi koji igraju... Смешко U tom slucaju obicno devojka i pre nego sto momak dodje do njenog stola ustane i bez reci pocnu da igraju. Tako da prakticno komunikacije uopste i nema kod prvog plesa.

Ono sto su oni po meni uradili sa muzikom je genijalno. Dakle igraju se 4 kompozicije koje obicno traju 3 min nakon cega sledi tzv. intermezzo ili ti drugacija vrsta muzike nekih 20-tak sekundi koja oznacava promenu partnera. Tom prilikom se partner zahvaljuje na plesu i otpracuje devojku do stola, a ne ostavlja je na sred podijuma bez reci...Смешко Izmedju numera u okviru tog bloka se obicno caska, upoznavanje tipa odakle je, kako se zove, i u mom slucaju, da li govori engleski Смешко...S obzirom da se igra Tango Salon, Milonga i Valtz obicno ide jedan blok salona, pa milonge i na kraju valsa pa onda opet sve ispocetka.

Udaranje u drugi par se smatra izuzetno nekulturnim, ali je tamo takva guzvetina da je neminovno nekog udariti ili dobiti par udaraca. Naravno uvek, ali uvek je NEOPHODNO IZVINITI SE!S obzirom da kod nas svi pricaju srpski nije tesko biti fin i reci IZVINI, ili makar gestikulacijom pokazati da nije namerno.

Takodje postoje odredjene figure koje se smeju igrati na milongama, i tu spadaju sve one figure u kojima su stopala na zemlji, tacnije ne moze da se povredi neko sa strane. Atraktivne figure se igraju SAMO kada je prazan podijum i kada nema nikog okolo koga bi mogao povrediti.

Sve ovo moze se primeniti i na salsu...dakle voditi racuna NAJPRE O SVOJOJ PARTNERCI, i drugim parovima oko sebe. Kada je velika guzva koraci su mali, bez nekih preteranih akrobacija jer se vrlo lako moze desiti da vas lakat zaluta u neciji nos ili glavu...SVE VRSTE AKROBACIJA, BACANJA, DIZANJA NOGU, LOMLJENJA PARTNERKE I OSTALIH DZILITANJA KOJE MOGU BITI STETNE PO OKOLINU NE IZVODITI KADA JE GUZVA, VEC SAMO KADA ZA TO POSTOJE ODGOVARAJUCI USLOVI!!!! Смешко Al sam ga rekao svaka mi cast Смешко

Moj predlog za muziku je da napravimo nesto slicno kao za tango...Recimo dve numere ( obicno su salsa pesme duze i traju i po 4,5 min) da cine jedan blok posle cega bi isao intermezzo ili ti promena partnera, a nakon toga blok bachate, reggeatona, cha cha, kizombe, ili neceg drugog. Na ovaj nacin bi se omogucilo da partneri nesto i komuniciraju i da se ne svodi sve samo na puko igranje, pritom je moguce igrati duze sa nekim partnerom i izbeglo bi se eventualno otimanje partnera u toku plesa...

Ovo je samo trunka onoga sto hocu da napisem i sto se tice bontona, ali neka se sada zavrsi na ovome. Apelujem na sve instruktore plesa da uce svoje polaznike i ucenike plesnom bontonu jer bez njega smo samo jedna razjarena masa koja se razmece po plesnom podijumu.Ocekujemo uskoro i clanak o plesnom bontonu na nasem sajtu koji ce nadam se biti vodilja svim salserosima, tangerosima i ostalim plesacima.

Interesuju me vasa misljenja povodom mog predloga i uopste o plesnom bontonu.

NIJE TESKO BITI FIN ! ! ! Смешко
Сачувана

WaKaWaKi
Jr. Member
**
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 56

Wakawakiiiiiiiiiiiiiiiiii!

wakawak1@hotmail.com
Погледај профил WWW
« Одговор #1 послато: Септембар 08, 2008, 03:49:11 pm »

Mi smo ucili nesto slicno...doduse ima i dodatak:dama bi trebalo da prihvati makar jedan ples sa gospodinom koji je zamoli za ples..i ni slucajno da pravi reakcije tipa "nee neee neee arghh!"(uz adekvatno mahanje rukama ko da se davi).

Ne znam za vas :)al na ovim nasim plesnim zurkama dolaze i devojke koje ne umeju da igraju....i ne znaju bonton.Desava se cesto da naprave reakciju tipa "argh!".Kad vidim takvu curu ja je schepam i odvedem u neko tjoshe da nauci neke stvari na brzaka.....posle je opusteno :)To ti je ko malo dete kad mora da ide kod zubara a plashi se Смешко
Сачувана

www.myspace.com/wakawaki
www.taraba.co.yu <-oficijelni sajt drustva sa tarabe

mc_nikola
Newbie
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 10

mc_nikola_89@hotmail.com
Погледај профил E-mail
« Одговор #2 послато: Септембар 09, 2008, 12:36:01 am »

Svidja mi se ova tema. Deki pametno od tebe shto si ovo pokrenuo, krajnje je vreme bilo da se negde bar moze procitati plesni bonton,ako nishta drugo, jer malo ljudi zna ovakve stvari. Pola od ovih stvari cak ni ja nisam znao do pre 30 sekundi, i vrlo je pametno i poucno shto je ovakava tema postavljena, medjutim postavljanje je bilo laskhi deo a poshtovanje istog je nekima teshko...
Ali ipak: "Nije tesko biti FIN"
Сачувана

-< BaD bOy 4 L!fe >-

Aleksandra
Newbie
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 8

Погледај профил
« Одговор #3 послато: Септембар 10, 2008, 04:19:00 pm »

Podrska plesnom bontonu i muskarcima koji zovu cure na ples!
Ponasanje na podijumu napisano u ovom tekstu je zapravo osnovna kultura uz par saveta iz plesa. Obzirom da nam je i ovo prvo (vise nego) potrebno, Deki, svaka cast za pokretanje teme i za objasnjavanje (ne brini za ono dzilitanje i dizanje nogu;), shvatili smo poentu:)) Deo vezan za Buenos Aires i plesni podijum me je ostavio bez daha..ali nije to ni bitno...i bez daha mogu da citam;)
Pozdrav
Сачувана

kwisko
Administrator
Full Member
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 123

« Одговор #4 послато: Септембар 10, 2008, 06:14:28 pm »

Da se uključim i ja malo u ovu diskusiju pošto sam o tako nečemu već bio diskutovao na Beosalsa Froumu. Ovog puta neću mnogo razglabati priču jer se svi više-manje slažemo da moraju postojati neka pravila ponašanja kako bi svima nama bilo bolje i prijatnije dok igramo.

Umesto toga prenosim u celosti jedan post sa Beosalsa foruma koji sadrži neka "nepisana" plesna pravila, koja su prilično interesantna i za ples, i za život uopšte:

**********************************************************************************************************************************************************************************************************
Plesni bonton je uspostavljen kao pravilo ponasanja u prostoru za ples koji god da je to prostor u pitanju(plesne veceri,latino zurke,salsa zurke,...) i koji god da je ples u pitanju.U celom svetu se plesni bonton uci u svim skolama plesa bez obzira na opredeljenje,naravno ako je drustveni ples u pitanju(u nasem slucaju salsa,bachata,...).Sami instruktori salse su pricali o tome na svojim predavanjima po kongresima u svetu.Upecatljiv mi je primer Super Mari-a koji nam je rekao da u njegovom klubu u Londonu na podijumu ima i preko 400 plesaca i da svi vode racuna jedni o drugima(Dodao je da su uglavnom plesaci iz njegove skole a on ih uci kako da se ponasaju na podijumu).Pravila plesnog bontona su ustanovljena za prostore plesnih veceri ali verujte mi imaju potpuno univerzalno znacenje i smisao i za sve druge plesove(Potpuno je primenjljiv i na salsu,bachatu,...).
Ovo su neka osnovna nacela ponasanja u prostoru za ples:

1.Prije nego što muškarac pozove ženu na ples, mora ugasiti cigaretu, izvući ruke iz džepova,prici i pitati za ples. Treba hodati uz nju ili iza nje. Žena poziv ne bi smela odbiti.

2.Može se dogoditi da žena ne udovolji molbi za ples ako je već obećala nekome drugome. Ako bez razloga odbije plesača(ovo se smatra ruznim ponasanjem jer devojka je dosla u prostor za ples i uvek treba da prihvati poziv.Ako joj se ne svidi ples sa tim partnerom treba da odigra taj ples do kraja , da mu se zahvali- kaze HVALA,sto je znak za njega da ona nece vise sa njim da plese i onda partner treba da je isprati do mesta odakle ju je poveo na ples), on je ne bi trebao pitati ponovo.

3.Ako je žena u društvu starije žene ili muškarca, prvo treba njih pitati za dopuštenje, a ako se ne slažu, plesač ne bi trebao pitati dotičnu za ples.Takodje ako zena sa kojom zelite da plesete razgovara sa nekim treba sacekati kraj razgovora pa onda prici i pitati za ples.

4.Razgovor za vreme plesa je dobrodošao, zabranjeno je gledati okolo dok plesete sa odredjenom osobom.

5.Predstavljanje nije potrebno, osim ako vam se čini da bi poznanstvo vredelo nastaviti.

6.Muškarac mora ples uvek prilagoditi godinama, znanju i spretnosti plesačice. Ukoliko neko nekoga slučajno udari, treba se izviniti čak i ako je kriva plesačica. Plesati treba do kraja pesme, čak i ako niste oduševljeni.

7.Na kraju plesa plesač treba otpratiti plesačicu do njenog mesta, pomoći joj da sedne i zahvaliti se. Sme sesti pored nje samo na njen poziv.

8.Muškarac bi trebao plesati barem jednom sa svakom od prisutnih žena (bez obzira na starost i izgled).Misli se na zenske osobe koje su sa njim u drustvu.

9.Za vreme plesa muskarac treba sve vreme da vodi racuna o devojci sa kojom plese.Da je povede u prazan prostor gde moze da se izvede neka figura.Da je pomeri od nekog plesaca koji svojim pokretima moze da je povredi.Da postavi sebe izmedju devojke sa kojom plese i neke konfliktne situacije(To je najcesce situacija u kojoj moze doci do sudara sa drugim plesnim parom).

10.Ako devojka iz nekog opravdanog razloga odbije jednog partnera za ples(umorna je,zedna je,povredjena) onda ne bi smela da prihvati poziv drugog partnera tokom iste pesme pa makar on bio visok,crn,sa plavim ocima(kako god).

11.Naravno da devojke ako zele da plesu sa nekim partnerom treba da mu pridju i pitaju ga za ples.On shodno bontonu treba da prihvati taj ples i da odigra do kraja pesme.Ako ne zeli da nastavi da plese,jednostavno -HVALA(i ne mora partnerka da ga prati do njegovog mesta).Takodje ako partner odbije jednu plesacicu za ples ne bi smeo tokom iste pesme da igra sa drugom plesacicom.

Ovo su neka osnovna pravila ponasanja koja se koriste svugde u svetu ,pa cak i kod nas, na plesnim vecerima.

Ako bi svi koji plesu vodili racuna o okolini,tj o drugim parovima koji plesu okolo verujte mi da onda ne bi bilo ni ove teme.Takodje i plesac i plesacica ce se bolje i lepse osecati u prostoru za ples kad osete da brinemo jedni o drugima pre,tokom i posle plesa.
**********************************************************************************************************************************************************************************************************

Zamolio bih Vas da ukoliko na sledećoj žurci primetite nekoga ko se ne pridržava nekog osnovnog plesnog bontona (ne trebate juriti ljude koji ne poštuju pravila, već ukoliko slučajno primetite da neko to ne poštuje na adekvatan način), uputite ga na ovaj forum kako bi smo informisali što više ljudi o načinima i pravilima plesanja.

Uzmite u obzir da neki ljudi, jednostavno do sada nisu imali dodirnih tačaka sa plesom i još uvek nemaju taj "osećaj".

Pozz. Milan
Сачувана

WaKaWaKi
Jr. Member
**
Ван мреже Ван мреже

wakawak1@hotmail.com
Погледај профил WWW
« Одговор #5 послато: Септембар 10, 2008, 08:39:41 pm »

uh sto me nervira to HVALA Смешко
Сачувана

www.myspace.com/wakawaki

Jeka
Newbie
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 3

Погледај профил E-mail
« Одговор #6 послато: Септембар 11, 2008, 12:34:50 am »

Цитат
Partner se trazi najpre pogledom i kada se pogledi muskarca i zene sretnu i taj pogled zadrzi, partneri su se vec prakticno dogovorili za naredni ples.

Ovaj deo je taaaako romantican... zamislite kako bi bilo komunicirati bez reci,samo muzika,ples,podijum... Deki, molim te, nemoj vise o Buenos Airesu Смешко

Da se ne bi mnogo zanela i udaljila od teme, sto se tice plesnog bontona on mora postojati, kao sto postoje neka osnovna pravila ponasanja u svakodnevnom zivotu. Situacija kod nas nije bas sjajna ali u sustini nije ni ocajna, mislim da ce biti bolje samo treba dati ljudima malo vremena i dobro ih informisati, pokretanje ove teme je odlican pocetak.Treneri bi morali vise da se posvete ovoj temi na casovima, kako bi bilo sto vise onih koji ce svojim ponasanjem dati licni primer.
Muskarci bi trebalo, narocito, da obrate paznju na to kako pozivaju devojku na ples, najvaznije je da ona bude sigurna da je poziv upucen njoj, u suprotnom bi situacija mogla da bude jako neprijatna. A devojke,devojke stvarno ne bi trebale da odbijaju ples osim ako za to nemaju jako dobar razlog.

Sto se tice predloga oko muzike, zvuci zanimljivo, cescim promenama ritma bi se izbegla i eventualna monotonija. Sto vise razlicitih plesova u toku jedne veceri to bolje. Meni licno  se ideja svidja, doduse, ne znam korake za sve plesove ali cu se vec nekako snaci... Намигивање
Сачувана

Jale
Newbie
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 48

Погледај профил WWW
« Одговор #7 послато: Септембар 11, 2008, 03:25:04 am »

posto sam pisala i na beosalsinom forumu u temi koju je spominjao milan, da se ne ponavljam, uglavnom dozivela sam isto i prosto uzivala.. ovo su neka pravila koja su se primenjivala kod nas medju plesacima na plesnim vecerima (u pitanju su latino i standard plesovi).. a kad je dosla salsa nekako se sve promenilo.. nisam ni primetila da se stvari menjaju, odjednom sam se zatekla u jednoj razularenoj gomili koja se krajnje nebontonski ponasa i to je pocelo da mi ide na zivce.. te je iz toga na kraju doslo do pokretanja ovih tema... Смешко

uglavnom.. mislim da ima jos necega u svemu ovome, pa bi dodala cisto razmisljanja i rasprave radi.. mentalitet nasih muskaraca i mentalitet latino tipova se razlikuje i u tome da su oni prema zenama krajnje pazljivi i nekako zastitnicki postavljeni.. e upravo tako se postavljaju i na podijumu..

apelujem na muskarce: ne vodite devojku u komplikovane i opasne figure ako ima ljudi blizu ili ako je ona pocetnik.. i pazite na okolinu i prostor na kome plesete da izbegnete sudaranje.. ako vec do sudara mora doci, potrudite se da nekako postavite svoja ledja umesto da podmetnete partnerku.. za ovo vec treba malo veca plesna izverziranost, ali mislite na to od starta.. kontrola.. kontrola..
 Смешко i svakako treba da uzivamo u plesu
Сачувана

it's not just dance - it's a passion

Deki
Newbie
*
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 31

sdejan86@hotmail.com
« Одговор #8 послато: Септембар 11, 2008, 03:46:29 am »

Prva stvr koju cu da uradim na novom i starom tecaju jeste situacioni trening...Postavim 4 stolice na razmaku od 2 metra, i gurnem 5 parova unutra, pa se vi snalazite kako znate i umete...Смешко) da vidite malo kako je meni svaki put kad gostujem na nekoj televiziji i nastupu pa moram da izbegavam stolove,stolice,kamermane i kelnere koji trce kroz sred "podijuma" velicine 1.5x2 m...Смешко

P.S. Bice obezbedjena lekarska sredstva tipa zavoji,trake,hepalpan i brufen kreme i ostala medicinska sredstva u lecenju kontuzionih povreda i rasekotina i razderotina raznog tipa...Смешко))
Сачувана

WaKaWaKi
Jr. Member
**
Ван мреже Ван мреже

wakawak1@hotmail.com
Погледај профил WWW
« Одговор #9 послато: Септембар 11, 2008, 02:23:06 pm »

Heh :)Obratite paznju da bi i cure trebalo da prate bonton...ovde kod mene ima par sirochitja kojima cure kazu hvala odma chim ih ovi zamole za ples :}Znaci mora da se odigra barem 1 ples :}
Eh da....kad bi moglo da se komunicira samo plesom...onda ove barabe sto smuvaju cure na fore tipa "ej danas sam izlupao shamare ovome onome i kupio novi mercedes" ne bi mogli da smuvaju nista x)Hey :)pa ples je komuniciranje emocijama i pokretima...tako najbolje osetis sta tvoj partner oseca
Сачувана

www.myspace.com/wakawaki

kwisko
Administrator
Full Member
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #10 послато: Септембар 11, 2008, 06:08:20 pm »

@WaKaWaKi - veruj mi da i ta što je "pala" na Mercedes ili neka druga kola sa 5+ brzina ima da "odlepi" već nakon prvog igranja sa nekim muškarcem koji zna da igra Cheesy. Što se tiče komunikacije kroz pokret, tj. neverbalne komunikacije, ona je veoma "jaka" a jer ljudi je često nisu ni svesni ali ih privuče neki "signal" tela koji neko, uglavnom nesvesno, prikazuje (npr. kada devojka pomeri kosu sa vrata i "oslobodi prolaz" ka njemu - to ti je, batice, dobar znak Cheesy).

Elem, da ne bih morao svoj post da modernišem zbog off topica, nadovezaću se na Jasninu priču o tome da muškarci trebaju voditi računa i ne izvoditi neke vratolomne pokrete, pogotovu sa nekom devojkom sa kojom prvi put igraju.

Dakle, fudbalskim žargonom, prvo se ide na "početničko ispitivanje snaga" pa tek onda u "napad", jer prvo moraš videti čime "raspolažeš" Смешко. Dakle, prvo morate osetiti da li Vaša partnerka može pratiti Vaše korake ili ne, pa ukoliko ne uspeva onda igrate samo osnovno, a ukoliko upeva onda možete probati i neku kombinaciju (bez akrobatike, naravno Смешко). Bitno je da budete svesni da ste Vi taj koji je glavni i ko mora da "drži" sve pod kontrolom, inače će biti svega osim igre.

Meni se često desi da sklonim pogled sa cure i pogledam u stranu, ali ja ne gledam u neku drugu curu već u lika koji iza nje mlatara rukama i pokušava da uradi dip (da spusti partnerku) a ima 30cm slobodno oko sebe. Nakon toga uvek vratim pogleda na nju, osmehnem se i usmerim je na drugu stranu kako ne bi došlo do "bliskog kontakta" sa drugim plesačem Смешко

E sada, ukoliko Vam nije interesantno da igrate sa nekim ko nije Vašeg "nivoa", nađite način da to postane interesantno!. Ja npr. volim da se "glupiram" tako da često pravim neke "zvrčke" - uradim levi okret desnom rukom ("pocetnicama" je to interesantno Cheesy), nežno je uštinem za obraz, pomilujem po kosi, namignem ili se prosto isplazim (ali samo kada sam siguran da neću dobiti šamar) Смешко. Dakle, sve uz someh i na način na koji ne bih nikoga uvredio nekim svojim "neverbalnim" gestom.

Dakle, osim osnovne kulture pre dolaska na podijum morate poštovati i kulturu na samom podijumu, a o uživanju tokom plesa možete pročitati i u temi otvorenoj za to.

Pozz. Milan
Сачувана

Jale
Newbie
*
Ван мреже Ван мреже

Погледај профил WWW
« Одговор #11 послато: Септембар 11, 2008, 11:30:46 pm »

pa da.. zaista je po bontonu plaziti se tokom plesa... Cheesy
Сачувана

kwisko
Administrator
Full Member
Ван мреже Ван мреже

« Одговор #12 послато: Септембар 12, 2008, 12:23:06 am »

Pa ne mogu da kazem da nisi u pravu, ali ako mi neka zameri na nekom simpaticnom plazu, onda sam kriv u potpunosti Cheesy

E, a posto sam veceras od jedne clanice nase plesne skole i ovog foruma dobio kritiku da se pridrzavala pravila bontona i da nije uspela da se izigra, ja dajem se bi za pravo pa se izvinjavam u ime 15-tak muskaraca koji su igrali sa 50-tak cura veceras u Fabiosu, sto nisu uspeli bas svakoj curi da pridju Cheesy

Cure, pa nije protiv botona da i Vi pridjete partneru da Vi njega upitate za ples, niko Vam to nece uzeti za zlo Cheesy.

Pozz. Milan
Сачувана

WaKaWaKi
Jr. Member
**
Ван мреже Ван мреже

wakawak1@hotmail.com
Погледај профил WWW
« Одговор #13 послато: Септембар 12, 2008, 08:37:35 am »

Ehm..sinoc mi je bilo uzasno plesno vece..grrrr a evo i zasto....pa vi prosudite.Dakle...bejah na onom chasu kubanske salse,pomenuo sam da su me uclanili za dzabaka u njihovu skolu salse i evo sta se desilo.
Prvo...rueda...fino,lepo zabavno...ali meni se ipak ne svidjaju neke forme..tipa "spageti","drakula","radio" ..hmm...i ima jos jedan gde lupate devojku po dupetu...zaboravio sam kako se zove.Ovaj...ne svidja mi se ples u kome musko treba da balavi po devojci i da je bukvalno vata(nisam pomenuo "policeman" formu?"
Isto tako...primetio sam da je instruktor izveo jednu figuru na svojoj partnerki..nesto tipa:ona mu okrene ledja i krene da pada,a on joj proturi nogu izmedju njenih nogu i zakachi se cipelom/patikom za njen polni organ :O! i onda je nogom povuche nazad da ne padne...ili jos jedna stvar gde devojka shara rukama po muskom medjunozhju....(eh da..tu nam je instruktor objasnjavao kako devojka ne treba mnogo da se savija..jer se u salsi devojke ne savijaju mnogo...pff)
Ovde pricamo o bontonu..pa rekoh...aj da vidim sta mislite o ovome.

I  tako je taj cas trajao preko 2,5 sata(ne znam koliko je efikasno drzati chas 2,5 sata...).Nakon toga pocinje plesno vece...Narodu u plesnoj skoli je receno da jos uvek ne igraju u paru(jer su pocetnici)...nego da idu kuci.Video sam neke cure kako igraju same sa sobom...kad sam ih leeeepooo zamolio za ples rekle su "ne,mi jos ne smemo da igramo u paru...".Da nisam ishao od cure do cure da ih molim za ples presedeo bih celo veche...pfff.Ipak,meni je prisla neka cura koja je htela da igra.Nije umela da igra,a da je naucim salsu za 5 minuta nema shanse...te sam je samo okretao bzvz....i onda dodje instruktor i pocne da se dernja i mashe rukama(on se stalno dernja)"ne igras u ritmu..blabla..de si to uchio,to ne valja...".Nisam stigo da mu objasnim da ne igramo salsu vec se samo okretjemo.Ja sam hteo da curi bude lepo :}

Uglavnom nas instruktor Aca Anicic(onaj u prvoj skoli plesa) nam je rekao.."dok traje chas gledaju se greske,ispravlja se..i td...kad pocne plesno vece svi igraju,nema ispravljanja,zagledanja ko gresi,svi igraju i uzivaju...taman posla da vidite nekog da gresi na plesnoj veceri,pa da mu pridjete i kazete  mu npr. "ej radis pogresno osnovni korak" "

Uglavnom..sinoc su na podijumu igrali  instruktor i njegove 2 ucenice...i jos 2 para.

Ja se u ovu skolu ne vracam...ne zato sto instruktor ne zna salsu...vec zato sto histerishe i dernja se non stop.A i ljudi...ja svoju partnerku smatram za damu,ne bih da je lizem ili lupam po dupetu na javnom mestu...:S
Сачувана

www.myspace.com/wakawaki

Jale
Newbie
*
Ван мреже Ван мреже

Погледај профил WWW
« Одговор #14 послато: Септембар 13, 2008, 11:01:50 pm »

e ovde zaista moram da se slozim s tobom.. ni ja ne volim te neke figure koje si opisao.. policeman je jos i ok... i npr ne volim kad muskarac nogom okrece devojku ili me gura po nogama da se pomerim.. izbacuje me iz ravnoteze ako nista drugo..

sve ovo ipak nema neke veze s bontonom te bi za ovo bilo bolje da pokrenes novu temu..
Сачувана

Странице: [1] 2   Иди горе
  Штампај  

Пребаци се на: