main

Žurke

Carne Cruda na 2. Festivalu vina u Niškoj banji

20. август 2008. — by Milan Stošić1

Ovog leta je, definitivno, napravljen veliki pomak u društvenom životu Niša i okoline tj. grad je napokon počeo da „živi“ neki svoj život! Lista proteklih događaja je isuviše velika za ovu temu, tako da ćemo se usredseriti na jedno novo dešavanje koje se „odigrava“ u petak, 22.08.2008, u Niškoj banji.

Naime, u organizaciji Centra za kulturu Niška banja, ovog vikenda (22.08-23.08.08) održaće se 2. Festival vina u Niškoj Banji. Prvog dana festivala, na maloj sceni tj. u amfiteatru pored CZKNB-a, u 22h, nastupiće bend Carne Cruda koji nam dolazi iz Oaklanda, iz Kalifornije.

Bend je trenutno na Evropskoj turneji i u Srbiji će nastupati u Zrenjaninu (20.08.08), na Beer Festu u Beogradu (21.08.08), 2. Festivalu vina u Niškoj banji (22.08.08) i u Liverpul bašti u Staroj pazovi (26.08.08).

Muzika koju oni sviraju veoma je interesantna jer sviraju latino-karipsku muziku, mešavinu kubanskog i brazilskog funk i ska ritma, kao i laganu house muziku sa primesama jazz-a.

Sebe opisuju kao „Latin and Caribbean dance band from Oakland, California specializing in rocking down global capitalism by playing booty-shaking grooves to move your feet to.„, a na njihovoj MySpace stranici možete pogledati njihov profil i preslušati nekoliko njihovih pesama.

Ovo će sigurno biti prava prava mala poslastica za sve one koji vole i uživaju u latino ritmovima, a Carne Cruda bend poručuje svima da: „…you don’t have to know how to Salsa to shake your ass to Carne Cruda’s raw, no-holds-barred Caribbean dance beats; all you need is a pulse and butt to wiggle!„.

Dakle, sve što Vam je potrebno za uživanje je malo dobre volje, a tu je i čaša dobrog vina da „priskoči u pomoć“ ukoliko zatreba :)

Za kraj, uživajte u par pesama ovog benda koje možete preuzati sa adresa navedenih u nastavku:

Vidimo se u petak u Niškoj banji!

One comment

  • Milan Stošić

    29. август 2008. at 16:55

    Nekoliko slika sa ovog interesantnog dešavanja (by @Ren Hoek) možete pogledati u galeriji slika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *